среда, 28 марта 2018 г.

Kätevästi näkyvissä

Kätevästi näkyvissä

Purkit, purnukat ja sekalaiset pussit ja paketit -niitähän kaapeissa riittää. Aiemmin ne vähän oli kaikki sikin sokin kodin kaapeissa, mutta onneksi kaaoksen selättämiseen löytyy markkinoilta apuja ja monenlaisia. Me saimme apuja Orthexilta.




Valitsimme meille keittiöön läpinäkyviä Gastro Max -säilytysrasioita*. Itse tykkään läpinäkyvistä purkeista ja purnukoista, sillä niistä näkee heti että mitä on missäkin ja onko joku kohta loppumassa. Purkkien pitää olla myös sellaiset, että niitä mahtuu rinnakkain ja päällekkäin. Ja kun avaan kaapin, niin visuualisuus saa hymyn huulille, kun nököttävät siinä hyllyllä nätisti rivissä. Lisäksi vanhassa keittiössämme vilisee silloin tällöin (onnkesi vain tositosi harvoin kylläkin) ikäviä ja ällöttäviä sokeritoukkia, niin tuotteet pysyvät myös ötököiltä suojassa.




Läpinäkyvä kansi on tärkeä ominaisuus, sillä jos purkit ovat laatikostossa, niin päältä näkee heti mitä purkissa on nostamatta jokaista purkkia etsien sitä oikeaa tuotetta. Tällä hetkellä ei ole laatikostoa/saareketta käytössä, mutta jos apusaareke rakentuu, niin sitten ominaisuus pääsee käytäntöön.


Olemme myös lapsia varten nimikoineet purkit, niin ei mene suolat ja sokerit sekaisin, varsinkin kun isompi on nykyään innokas kokkailemaan kaikenlaista ja ihan ei välttämättä erota kaikkia tuotteita toisistaan, ainakaan näön perusteella. Maistaminen rasittaa jo liikaa teini-ikäisen voimia ;)



Meillä on myös erittäin vähän säilytystiloja, joten talvi/kesäkamat viedään eteisestä häkkikellariin säilytykseen. Siinä apuna toimivat isot SmartStore™ Classic -säilytyslaatikot* ja jokaiselle on omat laatikkonsa. Pyrimme pitäytymään kohtuumäärissä ulkovaatteita ja kenkiä /asukas, mutta tuppaahan niitä silti olemaan, kun on vaelluskenkää, lenkkarii, korkkarii -monen moista. Toistaiseksi häkkikellarin tilanne on hyvä, että sitä ei olla sullottu täyteen kaikenlaista mitäjosjoskus- ajatuksella, vaan kaikki ylimääräinen saa mennä surutta kiertoon.


Lisäksi vähemän käytetyt tavarat säilyvät järjestyksessä vaatehuoneen ylähyllylä pölyltä suojassa, kuten käsilaukkuni, joita en nyt halua sinne häkkikellariin uumeniin haudata, vaan ne ovat tarpeen tullen lähettyvillä ja helposti saatavilla. Myös jo leikeistä poistuneet legot säilyvät kenties vaikka lapsenlapsille hyvinä näissä isoissa laatikoissa, tai kun veljen lapset tulevat kylään.



Hyvät säilytysjärjestelmät ovat siisteydenkin kannalta a ja o. Kun kaikelle on omat paikkansa, niin siivouskin on muuten puolta helpompaa ja nopeampaa.


*tuotteet saatu näkyvyytä vastaan.









Original article and pictures take retromoderni.blogspot.com site

Комментариев нет:

Отправить комментарий